इन्स्टाग्राममा कसैले देख्न नपाउँदैन तपाईँको एक्टिभ स्ट्याटस, प्रयोग गर्नुहोस् इन्स्टाग्रामको यो फिचर
काठमाडौं ।
इन्स्टाग्राम धेरै लोकप्रिय सामाजिक मिडिया प्लेटफर्म मध्ये एक हो। इन्स्टाग्राम मोबाइल, डेस्कटप र इन्टरनेटमा आधारित तस्बिर साझेदारी सामाजिक मिडिया प्लेटफर्म पनि हो। इन्स्टाग्राममा, प्रयोगकर्ताहरूले आफ्ना अनगिन्ती फोटो र भिडियोहरू साझेदारी गर्न सक्छन् जसमा तिनीहरूले विभिन्न फिल्टरहरू परिवर्तन गर्न पनि सक्छन्।
तपाईं फोटोहरूमा आफ्नो स्थानको जानकारी पनि थप्न सक्नुहुन्छ। फोटो र भिडियो बाहेक, तपाईं लेखेर पनि पोस्ट गर्न सक्नुहुन्छ। भिडियो र फोटोहरू इन्स्टाग्राम स्टोरी फिचरमार्फत प्रसारण गर्न सकिन्छ, जुन २४ घण्टापछि इन्स्टाग्रामबाट स्वतः गायब हुन्छ। प्रयोगकर्ताहरू इन्स्टाग्राममा एकअर्कालाई फलो गर्छन्।
इन्स्टाग्रामको लोकप्रियता यस्तो छ कि सबै सेलिब्रेटीहरूले सामाजिक सञ्जालमा सबैभन्दा धेरै इन्स्टाग्राम प्रयोग गर्छन्। कतिपयले घन्टौं इन्स्टाग्राम प्रयोग गर्छन्। यसमा विभिन्न प्रकारका प्रयोगकर्ताहरू समावेश छन्, रिलहरू र भिडियो हेर्नेहरूदेखि च्याटिङसम्म।
गोपनीयता राख्नुहोस्
धेरै प्रयोगकर्ताहरू सोशल मिडियामा आफ्नो गोपनीयता पनि कायम राख्न चाहन्छन्। तिनीहरू आफ्नो एकाउन्टमा कनेक्ट भएका प्रत्येक प्रयोगकर्ताले आफ्नो अनलाइन स्ट्याटस हेर्न नसकुन भन्ने चाहन्छन्। धेरै मानिसहरू ह्वाट्सएपमा भएको फिचर जस्तै इन्स्टाग्राममा उनीहरू अन्तिम पटक कहिले अनलाइन थिए भनेर अन्य प्रयोगकर्ताहरुलाई थाहा दिन चाहँदैनन्।
प्रयोगकर्ताहरूको गोपनीयताको ख्याल राख्दै, इन्स्टाग्रामले आफ्ना प्रयोगकर्ताहरूलाई अनलाइन स्ट्याटस बन्द गर्ने विकल्प दिन्छ। यसमार्फत प्रयोगकर्ताहरूले अन्य व्यक्तिहरूलाई उनीहरूको एक्टिभिटी स्ट्याटस हेर्नबाट रोक्न सक्छन्। यदि तपाइँलाई आफ्नो स्ट्याटस कसरी बन्द गर्ने थाहा छैन भने, यो यहाँ बताईएको छ।
इन्स्टाग्राममा शो एक्टिभिटी फिचर (Show Activity Status) पूर्वनिर्धारित रूपमा इनेबल छ। यसलाई बन्द गरेर, प्रयोगकर्ताले तपाइँ अन्तिम पटक कहिले अनलाइन हुनुहुन्थ्यो भनेर हेर्न नसकिने बनाउन सक्नुहुनेछ। यसबाट तपाईले पनि कुनै अन्य प्रयोगकर्ताको एक्टिभिटी स्ट्याटस पनि हेर्न सक्नुहुने छैन ।
- सबैभन्दा पहिले आफ्नो स्मार्टफोनमा इन्स्टाग्राम एप खोल्नुहोस्।
- होम स्क्रिनको दायाँ छेउमा तल दिइएको प्रोफाइल विकल्पमा क्लिक गर्नुहोस्।
- अब माथि दायाँमा रहेको ३ डट आइकनमा क्लिक गर्नुहोस्।
- त्यसपछि तल आउने सेटिङ्सको विकल्प चयन गर्नुहोस्।
- अब प्राइभेसीको लागि दिइएको विकल्पमा क्लिक गर्नुहोस्।
- अब स्क्रोल गर्नुहोस् र तल आउनुहोस्।
- यहाँ एक्टिभिटी स्ट्याटसको विकल्पमा क्लिक गर्नुहोस्।
- यहाँ शो एक्टिभिटी स्ट्याटसको छेउमा देखिने टगल अन गर्नुहोस्।
- अब यसलाई क्लिक गरेर बन्द गर्नुहोस्।